Steeds meer mannen gaan casual spelletjes spelen!

Logo Denda Games_persberichten
Waren het in het verleden vooral vrouwen die casual spelletjes speelden, de laatste tijd valt het op dat bij de registratie van nieuwe casual gamers op de website van Denda Games vooral mannen zich registeren.

Uit een intern onderzoek van Denda Games onder haar gebruikers is deze trend inderdaad duidelijk zichtbaar. De mannen die casual spelletjes spelen zijn in het algemeen ouder dan hun vrouwelijk collega’s, en spelen vooral de uitgebreide Collectors Edition versie van vooral Zoek en Vind/Avontuur Games.

De verklaring van deze trend is dat de mannen die nu casual games spelen, actief de opkomst van de games industrie hebben meegemaakt, met eerste PC spelletjes als Leisure Suit Larry, Police Quest en andere “point en click”games. De eenvoud en het gemak van vroeger is nu te vinden in de casual games van nu. De huidige generatie AAA games vragen veel tijd om de game te doorgronden, en zijn vaak gericht op een jongere doelgroep.

Uit het onderzoek bleek verder dat groep van Casual Gamers die download spelletjes speelt op PC, niet afneemt maar nog steeds groeit, dit ondanks het feit dat de smartphone en tablet sterk in opkomst is.