Staxel

Het boerderijleven in Staxel

Staxel is een nieuwe sandbox boerderij game waarin je een eigen boerderij moet bouwen en omliggende bewoners moet helpen. Oogst verschillende gewassen op je boerderij en ga in het wild jagen op vissen. Je kunt zelfs je vrienden uitnodigen om op je boerderij te komen helpen en een leuke tijd te beleven!

Staxel is te koop op Steam en kost slechts €19,99. Een koopje voor een uitgebreide game als deze.

Het principe van een “Sandbox” game

Een Sandbox game is een videogame waarin je vrij kunt rondzwerven door een zogeheten open wereld. Vooral de vrijheid van het spel om te gaan en staan wat je wilt typeert een sandbox game. Je kunt dus al je creativiteit in deze open wereld kwijt. Wat is nou echt het kenmerk van een sandbox game ten opzichte van een open wereld spel? In een sandbox game heb je zelf gereedschap bij je om de wereld naar eigen smaak en kunnen aan te passen. Je kunt dus gaten graven in de grond, huizen bouwen en bomen kappen. Een sandbox-modus komt ook wel eens voor in een normale game, waarin de speler zelf de wereld kan aanpassen naar eigen smaak.

De allerbekendste Sandbox game van tegenwoordig

Er is één game die onder bijna alle gamers wel bekend is. De bekendste Sandbox game van nu is het spel “Minecraft”. Minecraft komt uit 2011 en wordt nog steeds enorm veel gespeeld. In Minecraft kun je in een extreem groot gebied zelf je eigen wereld aanpassen. Hak blokken uit de grond voor grondstoffen, om vervolgens je eigen huis of kasteel te bouwen. Ga jagen op wilde dieren om brandstof te bemachtigen en verder te komen in deze wereld. Daarnaast wordt het spel online gespeeld waardoor je ook real-time tegenstanders tegenkomt. Je kunt hiertegen vechten of samen de mooiste creaties bouwen.

Minecraft is inmiddels zo groot geworden, dat het geschikt is voor de PC, Playstation 4, Xbox One, Wii U en de Nintendo Switch.